Drujba electrica vs. drujba clasica

Sursa foto: https://www.bricomall.ro/drujba-campion-6200-benzina-2-lame-2-lanturi-39529.html

Obisnuiesti sa lucrezi frecvent pe langa gospodarie, pentru a asigura confortul si aspectul estetic placut al curtii tale? Cauti mereu dispozitive eficiente si utilaje pentru gradina care sa iti usureze munca? Atunci acest articol iti este adresat. 

Vei descoperi aici avantajele utilizarii unei drujbe electrice sau a celei clasice, in diverse situatii. Afla care sunt avantajele si dezavantajele acestora, cum se diferentiaza si ce trebuie sa stii pentru a face o investitie avantajoasa. 

Drujba electrica sau clasica - In ce situatii sunt utile?

Atunci cand vrei sa achizitionezi produsul potrivit, trebuie sa stabilesti, inainte de toate, scopul cu care il vei utiliza. Astfel, vei sti care este dispozitivul eficient, conform nevoilor tale. Iata ce trebuie sa stii in acest caz: 

❖    Drujbele electrice sunt utile pentru a indeplini sarcini conventionale, aferente oricarei gospodarii.

➢   Prin alimentare la priza, acestea opereaza la puteri de 1500-2000 W si sunt usor de intretinut.

➢   Cu toate acestea, trebuie sa iei in calcul faptul ca aceste dispozitive necesita alimentare la priza. Din acest motiv, pot fi utilizate pe distante limitate.

➢   Asigura-te ca alegi un cablu de alimentare suficient de lung pentru distanta la care vei utiliza drujba electrica. 

❖    Drujbele clasice, care opereaza pe baza de benzina, sunt mai puternice decat cele electrice. Acestea sunt utile si recomandate atunci cand vrei sa indeplinesti sarcini mai complexe, precum pregatirea rezervei de lemne pentru iarna.

➢   Daca decizi sa achizitionezi un astfel de dispozitiv, asigura-te ca acesta are un rezervor de capacitate generoasa, de 10-15 litri. Astfel, produsul achizitionat va acoperi nevoile aferente, la o singura alimentare.

➢   Trebuie sa stii ca aceste drujbe sunt mai performante, dar mai deranjante in timpul utilizarii. Zgomotul produs si vibratiile lor sunt considerabil mai mari decat cele aferente drujbelor electrice.

 

Drujba benzina campion

Sursa foto: https://www.bricomall.ro/drujba-benzina-campion-5800.html

 

Drujba electrica vs. cea clasica - Nivelul de zgomot produs

Sunetul produs de o drujba nu influenteaza performanta acesteia. Cu toate acestea, zgomotul produs reprezinta un factor important, in special atunci cand utilizezi acest dispozitiv, in mod frecvent. 

❖    Drujbele pe baza de benzina pot produce zgomote de peste 100 db, in timp ce una electrica reduce aceasta valoare la 30-40 db.

❖    In plus, o drujba electrica de ultima generatie poate deveni aproape insesizabila, in timpul utilizarii, din acest punct de vedere. 

Ferastrau panza circulara

Sursa foto: https://www.bricomall.ro/ferestrau-cu-panza-circulara-stern-austria-ms255a-putere-1800w.html

 

Alti factori importanti pentru selectia unei drujbe

Iata si alti factori importanti, de care sa tii cont si care te pot ajuta sa alegi o drujba electrica sau una pe benzina, conform nevoilor si preferintelor tale:

Puterea drujbei electrice vs a celei clasice

Puterea reprezinta principalul indicator de performanta in cazul unei drujbe. 

Daca alegi un dispozitiv cu motor prevazut cu sistem de ardere interna, trebuie sa acorzi atentie capacitatii sale cilindrice si puterii sale.

❖    O valoare de pana la 45 cc este suficienta, in cazul capacitatii cilindrice, pentru utilizare conventionala.

❖    In ceea ce priveste puterea, este indicat sa te orientezi catre o drujba pe benzina de 4-5 cai putere.

❖    Daca optezi pentru un dispozitiv electric, cu lant, este bine sa alegi una cu putere de 1500-2000 W. Produsele din aceasta categorie, prevazute cu motoare termice, sunt considerate cele mai eficiente.

Fiabilitatea unei drujbe electrice sau clasice

Aceasta caracteristica se defineste prin rezistenta caracteristica drujbei. In plus, un dispozitiv fiabil trebuie sa fie prevazut cu un lant tensionat corespunzator, pentru a elimina riscul aparitiei accidentelor, in timpul utilizarii. 

❖    Indiferent daca alegi o drujba electrica sau una clasica, este recomandat sa optezi pentru una prevazuta cu sistem de oprire de siguranta.

❖    In plus, acum ai la dispozitie drujbe cu optiuni de autocuratare. Acestea sunt avantajoase in special pentru eliminarea depozitelor de rumegus, in cazul celor clasice, utilizate pentru taierea lemnelor. 

❖    Asigura-te ca drujba pe care o alegi este prevazuta cu zimti si lant din otel de calitate superioara, care vor rezista bine la uzura si rugina. 

Pretul drujbei electrice si a celei clasice

Pretul unei drujbe variaza in functie de capacitatea fierastraului si de performanta motorului cu care este echipata.

❖    Drujbele electrice sunt mai ieftine decat cele pe baza de combustibil, indiferent de functiile pe care le asigura. Din acest motiv, acestea sunt si cele mai populare in randul utilizatorilor.

❖    Cu toate acestea, o drujba electrica nu va oferi acelasi nivel de performanta ca una clasica, atunci cand intentionezi sa o folosesti pentru aplicatii diverse si complexe.

❖    In schimb, daca ai nevoie de un dispozitiv pentru sarcini conventionale, o drujba electrica este varianta ideala. Raportul pret-calitate este unul avantajos, in cazul acestor produse. 

 

Drujba benzina

Sursa foto: https://www.bricomall.ro/drujba-pe-benzina-silen-ys-5800-fara-lan.html

 

Prin urmare, atat drujba electrica cat si cea clasica sunt avantajoase si utile, in anumite circumstante. Daca intentionezi sa folosesti dispozitivul nou pentru activitati conventionale, este recomandat sa te orientezi catre o drujba electrica performanta.

In schimb, daca vrei sa tai lemne si pentru alte aplicatii complexe, o drujba clasica este mai eficienta. Mizeaza pe un raport bun pret-calitate, acorda atentie fiabilitatii produsului ales si astfel vei face o investitie inteligenta. 

Descopera mai multe informatii despre avantajele si dezavantajele utilajelor pentru gradina si achizitioneaza cele mai bune produse, la preturi accesibile, de pe bricomall.ro