Post Detail

Echipamentul de protecție necesar când sudezi. Cum să alegi masca de sudură?
Publicat 2020-03-31 14:04:30 De Scule Austria
Știm că îți plac activitățile din domeniul bricolajului și că te ocupi cu plăcere de reparația, întreținerea sau crearea obiectelor ori a uneltelor de care te folosești în curte sau în casă. Dacă atelierul tău de meșteșugit conține și un aparat de sudură, înseamnă că ești cu adevărat priceput la treburile gospodărești.
Cu siguranță știi cât de mult contează să efectuezi toate activitățile în condiții perfecte de siguranță și care sunt pericolele la care te poți expune dacă nu folosești un echipament de protecție adecvat, în funcție de tipul de operațiune pe care îl întreprinzi.
Am pregătit pentru tine toate informațiile de care ai nevoie atunci când cauți să achiziționezi un echipament de protecție pentru sudură, pe care le vei afla în cele ce urmează. Iată care sunt cele mai vulnerabile părți ale corpului atunci când sudezi și cum ar trebui să le protejezi.
CAPUL
Partea superioară a corpului tău este expusă luminii puternice, radiațiilor și căldurii excesive pe care le degajă un aparat de sudură atunci când îl utilizezi. Ochii și pielea feței ar putea fi afectate serios dacă în timp ce sudezi nu folosești un echipament de protecție adecvat, pentru că particule de metal ce rezultă din reacția care are loc pot ajunge în contact cu acestea.
Nu ar trebui să începi să lucrezi cu un aparat de sudură dacă nu porți o cască de protecție, ochelari de sudură și masca de sudură. Casca de sudură îți va proteja ochii de lumina puternică, radiațiile și posibilele particule din metal, în vreme ce ochelarii de sudură se recomandă pentru lucrările de sudură mai ușoară. Masca de sudură îți va oferi un grad ridicat de protecție, având grijă simultan de ochii și fața ta.
MÂINILE
Atunci când sudezi este esențial să îți protejezi mâinile de factorii care le-ar putea afecta. Temperaturile ridicate pot crea arsuri serioase ale pielii, în vreme ce un aparat de sudură cu cabluri izolate imperfect ar putea duce la curentarea celui care îl utilizează. Așadar, purtarea unor mănuși electroizolante este deosebit de importantă.
PICIOARELE
Chiar dacă sunt mult mai puțin expuse posibilelor pericole în timpul sudurii, picioarele tale au nevoie de la fel de multă protecție. Încălțămintea cauciucată este cea care te va proteja de eventualele șocuri electrice, iar bocancii cu vârf din oțel te vor ține departe de arsurile care ar putea fi provocate de scântei.
CUM ALEGI MASCA DE SUDURĂ?
Motivul pentru care ar trebui să nu începi o lucrare de sudură fără o cască de protecție este și acela că efectele adverse ale expunerii la lumină puternică, radiații și scântei pot apărea după mai mult timp, deci nu sunt neapărat imediate.
Primul criteriu după care ar trebui să alegi o mască de sudură este cel al standardului. Acest echipament de protecție trebuie să îndeplinească standardul ANSI Z87.1 - 2003, care garantează că masca a trecut prin teste cu raze ultraviolete și infraroșu.
În al doilea rând, ar trebui să alegi o mască de sudură în funcție de greutate, acest criteriu fiind unul care ține strict de confortul tău. Fiind sprijinită de gât, masca te va obosi mult mai repede decât ar fi cazul, iar asta înseamnă mai puține rezultate ale muncii tale.
Nu în ultimul rând, masca de sudură trebuie să fie dotată cu un scut termic din aluminiu, care va proteja lentila de temperaturi extreme, dar și garnituri pentru absorbția șocurilor.
Nu uita că siguranța ta ar trebui să stea mai presus de orice, așa că nu începe nicio lucrare nouă până nu ai toate accesoriile de siguranță pregătite
Comentarii (0)